Unelmoitko rakkaudesta ja eheydestä?


Itselläni hypnoterapiaan tutustuminen johti kokonaan uuteen ammattiin, uuteen elämään.

Serafiina Edelmann

Hypnoterapeutti

Olen DCH Serafiina Edelmann, kliininen hypnoterapeutti, ja oopperalaulaja. Asuin vuodet 2009-2016 Lontoossa jossa työskentelin oopperalaulajana esiintyen lukuisilla arvostetuilla areenoilla, ja opiskelin hypnoterapiaa. Valmistuin Britannian terveysviranomaisten hyväksymästä koulutuksesta kliiniseksi hypnoterapeutiksi. Opinnot suoritin Institute of Clinical Hypnosis:sa.

Kliiniseksi hypnoterapeutiksi valmistumiseni jälkeen työskentelin mm. paikallisen terveyskeskuksen kanssa yhteistyössä ohjaten uniryhmää, ja toimin yksityispraktiikalla Lontoossa sekä Suomessa.

Vuodesta 2017 lähtien olen asunut Suomessa, Helsingissä, jossa toimin päätoimisesti kliinisenä hypnoterapeuttina. Oma praktiikkani sijaitsee Helsingissä Lapinlahden vanhassa historiallisessa sairaalamiljöössä.

Käytän itse hypnoosia päivittäin rauhoittumiseen ja stressin hallintaan, jotta hypnoterapeutin työ ei käy liian raskaaksi. Pitkän työpäivän jälkeen mieli latautuu mielikuvaharjoitteilla ja uni tulee illalla helposti kun saan vireystilani rauhoitettua hypnoosilla.

Käytän itseeni hypnoosia varmistaakseni stressittömän arjen sujumisen, terveelliset elämäntavat sekä sen, että nukun hyvin ja haluan, että kiireisessä arjessakin säilyy tunne siitä, että omalle minälle ja omille tunteille on aikaa. Minun on oltava kunnossa, jotta voin auttaa muita se on terapeuttina ensiarvoisen tärkeää.

Olen käyttänyt hypnoosia työvälineenä jo vuodesta 2012 jolloin tein oman ammatillisen debyyttini laulamalla Turandotin roolin Birminhamin oopperassa ja sain roolin harjoitteluprosessissa tukea mielikuvaharjoitteista ja hallitsin oman stressini ja esiintymisjännitykseni ennenäkemättömän hyvin juuri hypnoosilla. Oopperalaulajana olen tottunut työskentelemaan paineen alla. Esiintymiset ovat aina live -tilanteita yleisön edessä, jolloin paineiden ja mielen hallinta on suuressa osassa oman instrumentin hallintaa ja ammattitaitoa.

Tämä oli minulle niin erityinen kokemus, että halusin jakaa hypnoosin muiden ihmisten kanssa, sillä siitä oli minulle niin valtava apu roolin harjoittelu prosessissa sekä lavalla. Olin niin vaikuttunut mielen ja hypnoosin voimasta, että lopulta opiskelin siitä itselleni ammatin, jonka harjoittamisesta olen joka päivä töihin mennessä kiitollinen ja tavattoman onnellinen. Muiden auttaminen antaa minulle energiaa ja iloa. Kaikki tämä, kiitos hypnoosin!

Suurin muutos minussa on tapahtunut sisäisesti hypnoosin myötä, mutta ulkoisiakin muutoksia on tapahtunut. Kun sain makeanhimon, stressin ja unettomuuden taltutettua itseltäni hypnoosilla laihduin yli 30kg ja nukun nykyisin yöni rauhallisesti ja levollisesti. Olo on positiivinen ja aikaansaapa.

Sen lisäksi, että teen omalla vastaanotollani töitä, ja laulan edelleen, luennoin muille hypnoterapeuteille. Minulle on tärkeää jakaa tietoa ja osaamistani kollegoille. Valmennan myös urheilijoita, sillä urheilijoiden suorituspaineet, motivaation ylläpito tai jonkin teknisen asian ratkaisu on usein kiinni siitä, että oma mieli on tiukasti mukana harjoittelussa.

Tällä hetkellä suurin osa asiakkaistani on ihmisiä, joilla on elämässään jokin varsinainen ratkaisua vaativa haaste. Eniten luonani käy ihmisiä hakemassa tukea masennuksen hoitoon, laihdutukseen ja painon hallintaan, stressin hoitoon, unettomuuteen, ahdistuksiin ja jännityksiin, esiintymisjännitykseen, pelkoihin, tupakoinnin lopettamiseen, uran kehittämiseen, itsetunnon parantamiseen, lentopelkoon, tai vaikka avioeron jälkeisen pahanmielen käsittelyyn, läheisen menettämisen aiheuttaman surun käsittelyyn, tai silloin kun käydään läpi raskasta vaihetta elämässä, esim. syöpähoitoja, lapsettomuushoitoja tai sopeudutaan elämään uuden sairauden/vamman kanssa. Nämä siis yleisimpiä kohtaamiani asioita työssäni. Asiakkaana minulla on käynyt lukuisten tässä mainitsemattomien syiden vuoksi ihmisiä, joten ole vaan rohkeasti yhteydessä.

Vapaa-ajalla kirjoitan Minä Olen -lehteen, kirjoitan ja ulkoilen Taimin kanssa, ja haaveilen vanhasta puutalosta, jonka puutarhassa saisin kuopsutella kesäisin.

Työskentelykielinä hypnoterapiassa Suomi ja Englanti.

Meillä Eheys hypnoterapian periaatteisiin kuuluu, että asiakasta hoidetaan parhaalla mahdollisella asiantuntijuudella. Vastaanoton assistenttina toimii koulutettu hypnoterapeutti. Vastaanottomme sympaattinen ja tarkka assistentti Reija pitää huolta asiakkaiden ajanvarauksista ja asiakaskontakteista, jotta Serafiina voi keskittyä hoitamaan asiakkaita vastaanotolla.

Reija Virtanen

Assistentti

”Tutustuessani hypnoterapiaan minua kiehtoi sen monipuoliset mahdollisuudet auttaa muita ihmisiä. Saan itse hypnosista energiaa ja positiivisuutta sekä tukea terveellisiin elämäntapoihin. Työskentely näin erityisellä alalla tuntuu kiinnostavalta sillä oppimisen suhteen vain taivas on rajana ja saan kehittää itseäni koko ajan. Minulle on myös tärkeää se että saan auttaa muita ihmisiä. Minua kiinnostaa vapaa-ajalla taide ja kulttuuri, sekä matkustelu. Olen myös intohimoinen sisustaja, ja kulinaristi. Tapasimme Serafiinan kanssa ensimäistä kertaa silloin kun molemmat vielä asuimme Lontoossa.”


Taimi-Orvokki

Pikku Apulainen

Taimi on vastaanottomme iloinen maskotti, joka kulkee Serafiinan mukana päivittäin myös vastaanotolla. Taimi on ystävällinen ja kiltti pikku apulainen.

Taimi on kotoisin Liverpoolista Britanniasta mutta puhuu Suomea, Englantia ja koiraa. Taimin lempiruoka on lihapullat ja lempileikki on pöllöpaini ja pallon heitto.

Taimi on rodultaan villakoira, hän ei juuri allergisoi, sillä hän käy viikoittain kylvyssä ja villakoiran karvat eivät irtoa, jolloin karvatuppikaan ei hilseile eikä aiheuta asiakkaille allergiaa.


Positiivisia ajatuksia löytyy etsimällä. Etsitään ja löydetään niitä yhdessä.


Ota yhteyttä.